Vi utvidgar kravet på inloggning med Freja+

För att ytterligare skydda idrottsrörelsens uppgifter höjer vi säkerheten i IdrottOnline och aktiverar Freja+ vid inloggning för rollerna ordförande, kassör och de personer med behörigheten "Hantera person". Detta sker 9 april och information har skickats till berörda personer sedan tidigare.

Hur påverkar det mig?
Om Freja+ aktiveras för dig kommer du istället för att logga in med e-postadress och lösenord, eller med Freja bas, bli hänvisad till en sida med ytterligare instruktioner för hur du loggar in med Freja+.
Du behöver appen Freja för att kunna logga in så ladda gärna ner den redan nu så du är redo inför lanseringen.

Skaffa Freja+
För att kunna använda Freja+ behöver du en giltig svensk ID-handling.
Det enklaste sättet att skaffa Freja+ är att slutföra din registrering digitalt i appen Freja med ditt svenska pass eller ditt nationella ID-kort. När Freja har godkänt din registrering beviljas du automatiskt Freja+.

Om du istället för pass vill använda en annan typ av ID-handling, t ex ditt körkort, måste du vända dig till ett ombud då det krävs ett fysiskt möte för att verifiera din identitet. Via hemskärmen i appen kan du hitta ditt närmaste ombud.

Registrera dig via appen och ta därefter med din telefon och samma ID-handling som du använde när du registrerade dig till ett ombud. Ombudet kontrollerar din ID-handling och skannar QR-koden som du hittar i din app. Av säkerhetsskäl tar det sedan upp till 3 timmar för registreringen att träda i kraft. Du får en notis i appen när du har tillgång till Freja+ och kan logga in.

Support
Stöter du på problem när du försöker registrera dig för Freja+, se Registrering - Freja (frejaeid.com)
Du kan även kontakta Frejas support som har öppet alla dagar 8.00 - 22.00 och är tillgängliga via telefon och mejl. Du hittar kontaktvägarna på denna sida.

Får du problem med att logga in i IdrottOnline, kontakta supporten IdrottOnline. Eller titta på manualerna som du hittar på denna sida.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.