Uppdatera flera aktivitetsdeltagare samtidigt

Som representant för en förening kan du söka efter personer i ert medlemsregister som har en registrerad aktivitet, t ex alla LOK-deltagare och ledare, och massuppdatera dem. Det kan handla om att tilldela flera personer samma roll, lägga till i en grupp eller göra en ändring på datum för medlemskap.

I och med att begreppet Aktiv i idrott fasas ut och ersätts av standardiserade rollkategorier så kan denna manual hjälpa er att hantera flera medlemmars roller samtidigt.
Läs mer om det här: Idrottens digitala roller

Sök efter alla personer som har registrerats vid en aktivitet under ett visst datumspann:

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Gå till Aktivitet

3. Klicka på Statistik i vänstermenyn

4. Typ av historik: Välj Person och vilket datumspann sökningen ska gälla

5. Klicka på Visa för att se resultatet

6. Klicka på Exportera för att exportera personerna till en Excel-lista

Ta fram hela medlemsregistret, stäm av mot aktivitetslistan och massuppdatera

7. Klicka på Administration i toppmenyn

8. Klicka på Personer i vänstermenyn

9. Klicka på Sök så visas hela medlemsregistret

10. Stäm nu av med Excel-filen och markera de personer du vill ändra

11. Klicka på Ändra markerade

12. Nu kan du välja att

• tilldela roll till samtliga medlemmar
  • lägga till i samma grupp
  • hantera datum för medlemskap

13. Klicka på Spara så uppdateras medlemmarna i ert medlemsregister